Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

AHİKA Yönetim Kurulu Temmuz Ayı Toplantısı Nevşehir´de Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Temmuz Ayı Toplantısı Nevşehir´de Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Temmuz Ayı Toplantısı Nevşehir´de Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 12 Temmuz 2018 Perşembe günü AHİKA´nın Nevşehir´de bulunan Merkez Hizmet Binası Toplantı Salonu´nda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Dr.M. İlker Haktankaçmaz başkanlığındaki toplantı Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol´un katılımıyla gerçekleştirildi.

Bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı´nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda açıklamada bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Dr.M. İlker Haktankaçmaz 2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında bağımsız değerlendirici, ön izleme, değerlendirme komitesi ve bütçe revizyonu süreçlerinin tamamlanacağını bildirdi.

Bir önceki dönemde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Haktankaçmaz: ?On Birinci Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı ve Ajansımızın merkez hizmet binasının açılışı, Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan´ın teşrifleriyle Ajansımız organizasyonunda Nevşehir´de gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, 26 ? 29 Haziran tarihleri arasında Nevşehir´de 81 ilden katılımcıların katılımı ile İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı ve 3 Temmuz 2018 tarihinde Aksaray´da Endüstriyel Simbiyoz Sinerji Çalıştayı organize edildi. Öte yandan Ajansımız; 5 ? 8 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya´da düzenlenen Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuar ve Kongresine (HESTOUREX) ve 3? 5 Temmuz tarihleri arasında Ankara´da düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuar´ına (SEDEC) birer stant ile katıldı.?dedi.

TR71 Bölgesi illerinde, 115 adet kurum ve kuruluşa başta Ajans, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı destekleri olmak üzere devlet destekleri hususunda bilgilendirme yapıldığını kaydeden Vali Haktankaçmaz; bölgedeki potansiyel yatırımcıların Teşvik Belgesi alması hususunda danışmanlık hizmetleri verildiğini belirtti.

Temmuz Yönetim Kurulu Toplantısı gündeminde yer alan; 2017 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuru yapan projelerin değerlendirme süreci sonucunda oluşan Başarılı Proje Listesi Yönetim Kurulunun onayına sunulacağını ifade eden Haktankaçmaz: ?Yine bu toplantımızda; 2018 Yılı Fizibilite Desteğine gerçekleştirilen başvuruların değerlendirilmesi AHİKA Yönetim Kurulu tarafından yapılacaktır?dedi.

Toplantı gündemdeki diğer konuların görüşmesinin ardından sona erdi.



Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli