Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

7 Haziran seçimlerinde milletin siyasal partilere verdiği ev ödevi açıktır

7 Haziran seçimlerinde milletin siyasal partilere verdiği ev ödevi açıktır

7 Haziran seçimlerinde milletin siyasal partilere verdiği ev ödevi açıktır

CHP Aksaray il başkanı Doğan Koşar bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi; ?7 Haziran seçimlerinde milletin siyasal partilere verdiği ev ödevi açıktır. Koalisyon kurun. Halkın sorunlarını eleştireceğinize çözün. Bu anlamda en makul, tavrı CHP geliştirmiştir. 13 yıllık AKP iktidarını sona erdirip, yeni bir ufuk açmak için 80 vekilli MHP´ye bile başbakanlık teklif edilmiştir. Bu bloku çatlatanlara demokrasi dersinin verilmesi ilk genel seçimlerin ana hedefidir.

 

% 60 blok dağıtılınca tek seçenek AKP´li koalisyona dönüşmüştür. Koalisyonu kurun çözün kolaycılığı yerine, hangi ilkelerle koalisyon kurulacağı önemlidir diyerek 14 ilkemizi belirledik. Bu ilkeler bizim olduğu kadar ülkemizin ufkunun açılması için gerekli demokrasinin ilkeleridir. Bu gün, Libya ile, Irak´la, İran´la, Suriye ile, Rusya ile, Mısır´la, İsrail´le sorunluyuz. CHP´nin ilkeleri bu sorunlara da ilaç olacaktır. Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesine kim karşı çıkabilir.

Bu ilkeyi uygulamazsanız, sahte belgelerle orduya dava açar, sonra yanılmışız dersiniz. 12 Eylül darbe hukuku sona ersin dedik. Bu ilkemiz %10 adaletsiz seçim barajını ve lider sultasını bitirecektir. Aksaray´lı da Ankara´dan vekil atanmasından bıkmıştır. Siyasi ahlak yasası çıksın dedik. Yırtık ayakkabı ile başlayıp zenginleşen siyasilerden ülkemiz bıkmıştır. Refah tabana yayılsın dedik. Bu asgari ücretle yaşanmaz. Asgari ücret 1500 TL olmalıdır. Çiftçi emeğinin karşılığını almalıdır. Mazot çiftçiye 1.5 liraya satılmalıdır. Emekliye iki ikramiye verilmelidir. Cumhurbaşkanı anayasal sınırlar içine çekilsin dedik. Çünkü devlette iki başlılık olmaz. Örtülü ödeneği başbakan kullansın dedik. Cumhurbaşkanı, Başbakandan gizli ne harcaması yapacak. Barış eksenli yeni dış politika dedik. Bu çok acil bir ihtiyaçtır.

Gençleri destekleyelim dedik. Yılda 15.000 genci yurt dışında eğitelim önerisini getirdik. Yasakçılığı bırakalım dedik. Atatürk´ün anıtına çiçek koyarken bile izin alınır mı? Medya Özgür olmalı dedik. İktidarın medya havuzu olmaz. Gazete başlığını başbakan belirleyemez. Vergi denetimi siyasal silah olarak kullanılamaz dedik. Kızdığın işverene vergiciyi gönder. Kim buna evet diyebilir.

Maliye şeffaf olmalı dedik. Kaynağı belirsiz para ülkeye girer mi? Özgürlükçü, demokratik bir anayasa istedik. Millet de bunu istiyor. Yolsuzluklar örtülmemeli dedik. Bu ayıp demokrasimizin yarası haline geldi. İlkelerimiz ise bunlar. Koalisyon kurulursa da seçime gidilirse de bu ilkelerle gideceğiz. Koalisyona da seçime de hazırız? dedi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı