Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

52.Kütüphaneler Haftası Aksaray´da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

52.Kütüphaneler Haftası Aksaray´da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

52.Kütüphaneler Haftası Aksaray´da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

 

28 Mart-03 Nisan Tarihleri arasında kutlanmakta olan 52. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Aksaray İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen Fırat Çakır´ın konuşmacı olarak katıldığı ?Hayat Bitti Dediğin Yerde Başlar? adlı söyleşi ve imza günü büyük ilgi gördü.

 

  52. Kütüphane Haftası Aksaray İl Halk Kütüphanesi öncülüğünde hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerle kutlanıyor.  Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Etkinlikler çerçevesinde dün ilk olarak geniş bir protokol ve salonu dolduran yüzlerce kişinin katılımıyla açılış, eğitmen yazar Fırat ÇAKIR imza ve söyleyişi etkinliği yapıldı.

 

          Eğitmen-Yazar Fırat Çakır yaptığı konuşmada başarının sırrını şu şekilde ifade etti ? Her bitiş yeni bir başlangıcın habercisi, her son hayata atılan yeni bir adımdır. Fırtına, gelecek güzel günleri müjdelerken başarısızlıklar, başarının kapısını aralar. "Artık dayanamıyorum, ne yapsam olmuyor, hayat yüzüme gülmüyor" diyorsan yüzünde bir tebessüm oluşsun. Hayat, aslında tamda bitti dediğin yerde başlar. Artık başarının kapı eşiğindesin,,, dedi.

         2015 yılı içerinde kütüphaneden en çok ödünç kitap alan ?yetişkin ve çocuk okuyucular? ödüllendirildi. Ayrıca kütüphaneden en çok yararlanan ?Kütüphane Dostu Ödülleri? de sahiplerini buldu. Bu çerçevede;

       Kütüphaneden en çok kitap alan yetişkin okuyuculardan olan Hakan BÖLÜKBAŞ, Burak DAMAR, Esra TOPÇU ve Abdulbaki ÇOBAN´a ödüllerini Aksaray Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN takdim ettiler.Kütüphaneden en çok yararlanan kütüphane dostu ödülleri de takdim edildi. Kütüphane Dostu ödüllerini  İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ tarafından  Yıldız KAZANCI, Gülcan ENTANIR, Özgür AY ve Emre EKİNCİ´ye takdim edildi.

       Kütüphaneden en çok kitap alan çocuk okuyucular okunduğunda ise salonda büyük bir alkış tufanı koptu. En iyi çocuk okuyucu ödüllerini ise 2015 yılı içinde okuduğu 213 kitap ile Nisanur YAYLA alarak birinci oldu. 2.3.4. ve 5. Liği ise Talip KILIÇ(193), Nazlınur KAPLAN( 97), Fadime ÖZKARACA(96), Ayşenur ATILGAN(87) kazandı. Bu ödülleri ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mümin BERK ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay VAN takdim ettiler.

         Programın ilerleyen saatlerinde Kütüphane ve Yayımlar genel Müdürlüğü´nün hazırladığı Sıradışı Okurlar Belgeseli gösterildi.

         Yazar Fırat ÇAKIR ve değerli eşleri Özlem ÇAKIR´ın vali yardımcımız Şahin BAYHAN´dan plaketlerini alırken salon tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı. Yazar Fırat ÇAKIR´ın kitaplarını imzalatma sırasında da büyük bir izdiham yaşandı. 52. Kütüphane haftasının ilk günü yazar Fırat ÇAKIR´ın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false