Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

308 Girişimciye Sertifikaları Dağıtıldı.

308 Girişimciye Sertifikaları Dağıtıldı.

308 Girişimciye Sertifikaları Dağıtıldı.

                Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile MÜSİAD arasında imzalanan protokolle 25 yeni girişimciye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ardından sertifikaları törenle dağıtıldı.

                Programı Aksaray AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Mustafa SERDENGEÇTİ, Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, SGK İl Müdürü Bilal AKGÜN, MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ ile çok sayıda katılımcı programda hazır bulundu.

                Programda konuşma yapan Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Aksaray Valimiz Sayın Aykut PEKMEZ ve Milletvekillerimiz öncülüğünde tüm sektörlerimizin iş birlikteliği ile Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında hedeflerimizi Tek Tek yakalıyoruz. Bugün uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikalarını dağıttığımız girişimcilerimiz öyle ümit ediyorum ki en kısa sürede iş yerlerini açacaklardır. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 308 kursiyere uygulamalı girişimcilik sertifikası dağıtıldı. Kursiyerlerimiz aldıkları sertifika ile KOSGEB´e iş kurmaları halinde 50 bin TL hibe 100 Bin TL 3 yıl içinde geri ödemeli faizsiz krediye müracaat edebilirler.

HEDEFİMİZ İŞYERİ ZİYARET SAYISINI VE İSTİHDAM RAKAMINI 10.000´e ÇIKARMAKTIR.

                Bilhassa her çalışmada bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize ve bugün bizlerle olan Aksaray Milletvekilimiz Mustafa SERDENGEÇTİ´ye teşekkür ediyorum.

                SGK İl Müdürü Bilal AKGÜN Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü iş birlikteliğinde 7.500´ün üzerinde iş yerinin ziyaret edildiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nın teşvikleri hakkında iş birlikteliği içerisinde bilgilendirme gerçekleştirildiğine ve kayıt dışı istihdam ile de bilhassa gerekli çalışmaların yapılacağını iletti.

                MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, İŞKUR ile iş birlikteliği içerisinde böyle bir programı tertip ettiği için mutluluğunu belirtti Her zaman girişimcilerinin yanında MÜSİAD olarak hazır olduklarını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile hem Aksaray´da hem Tüm Türkiye´de MÜSİAD ailesi olarak artı istihdam hedefi için çalıştık.

SON 7 AYDA 8.551 İSTİHDAM

                AK Parti Aksaray Milletvekili Doç. Dr. Mustafa SERDENGEÇTİ böylesi bir etkinlik tertip eden İŞKUR İl Müdürlüğü´ne ve MÜSİAD´a teşekkür etti. Konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlayan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesinin Tüm Türkiye´de olduğu gibi Aksaray´da da Başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirdi. Her zaman işçi ve işverenin yanında olduğunu belirterek ülkemizin zor bir dönemin ardından süratle ekonomi alanında önemli hamleler yapması ve istihdam rakamları enflasyon büyüme rakamlarının oldukça umut verici olduğunu belirtti. Aksaray İlimizde 2017 yılı içerisinde son 7 ayda 8.551 istihdam rakamı oldukça memnuniyet verici İnşallah tüm kurum ve kuruluşlarımızda el ele vererek bu rakamı daha yükseklere çıkaracağız dedi.

                Yapılan konuşmaların ardından çeşitli meslek kollarında yeni iş yerleri açacak genç girişimcilere uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikaları dağıtıldı.        

İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR DEVAM EDİYOR

                Programın ardından Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ATuba Tekstil arasında 50 kişilik istihdam garantili meslek edindirme kursu imzalandı.  Gerçekleşen istihdam garantili kurslar üç ay sürecek olup kursiyerlere günlük 45 TL cep harçlığı ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ödenecektir. Program bitiminde başarı kursiyerler ATuba Tekstil tarafından istihdam edilecektir. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlşerde değişik alanlarda istihdam garantili kurslar açılacaktır.



Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Bütçe, Mart'ta 209 milyar TL açık verdi
MSB: 12 terörist havadan etkisiz!
İşsizlik verileri açıklandı
Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!
Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!
Silah kaçakçılarına İçişleri'nden 869 'Mercek'!
Akdeniz sallandı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli