Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı. Tören Vali Aykut Pekmez´in Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında devam eden törende Aksaray Valisi Aykut Pekmez; beraberinde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile törene katılan vatandaşlar ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan Aksaray Valisi Aykut Pekmez; Gazi Mustafa Kemal´in önderliğinde ilan edilen nihai ve ebedi son devlet Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 94. Yıldönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi

Cumhuriyetin binlerce yıllık devlet geleneği ile Selçuklu ve Osmanlı mirasının o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanım olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; ?Cumhuriyet ?Ne Mutlu Türküm Diyene!´ ifadesi ile bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklamış, tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesini başlatmış, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, özellikle son dönemlerdeki atılımlar sayesinde bugün okuma yazma oranını yüzde 10´lardan yüzde 96´lara çıkarmış, 2 üniversiteden 196 üniversiteye, 50 milyon dolar ihracattan 150 Milyar Dolar ihracata ulaşmış, bilim ve teknolojide dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır. Özellikle son yıllarda kimsenin hayal edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, 15 Temmuz gecesinde gördüğümüz gibi milletiyle bütünleşerek dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.? dedi.

Türkiye Cumhuriyeti´ni sevmenin sadece konuşmakla, senede bir gün meydanları doldurmakla olmayacağını ifade eden Vali Pekmez; ?Yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, baskılar ve dayatmalar bizi rahatsız ediyorsa, yüreğimizi sızlatıyorsa, dayatma yapılmayacak kadar güçlü olmalıyız. Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve milli dayanışmaya ihtiyacımız var. Atatürk´ün manevi mirası en büyük eseri olan, bağımsızlığımızın teminatı Cumhuriyetimizi koruyacak milli refleksi her zaman canlı tutmalı, her zaman milletçe daha iri ve diri olmalıyız. Devletimizin bayrağı, sınırları, dili, egemenliği ve tam bağımsızlığı her türlü tartışmanın uzağında olmalıdır. Üniter devletin anlamı Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet´tir.´diye konuştu.

Kılıçaslan ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiirler okuduğu törende şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama töreni öğrencilerin jandarma ve polis araçlarının geçit töreni ile sona erdi.

Kutlama törenine Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Garnizon Komutan Vekili Askerlik Şubesi Başkanı Albay Mehmet Vurmaz, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Başkanı Ramazan Kaşlı, protokol üyeleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli