Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

185 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Uğurlandı

185 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Uğurlandı

185 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Uğurlandı

Aksaray´da 2015 Yılının 185 kişilik ilk resmi hacı adayı kafilesi Müftülük önünde düzenlenen uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi.

Hacı adaylarını uğurlama programına, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Cemalettin Bal ve hacı adayları ile çok sayıda hacı yakınları katıldı.

Kur-an-ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hacca gidenlerden kendilerine de dua etmelerini isteyerek, ?Yüce Rabbimizin emri ve daveti üzerine sizler bu güzel kutsal yolculuğa çıkıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bu çıktığınız yolda Kâbe´ye ulaşınca bizleri unutmayın. Ülkemizi unutmayın. Milletimize ve bizlere dua edin. Müminin silahı duadır. Sizlerin duanıza her zaman ihtiyacımız var. İnşallah hem İslam âlemi için hem ülkemiz için dua edin. Güzel günlerin geleceğini bizler biliyoruz ve ümit ediyoruz. Ancak sizlerin de duaları eklenince inşallah daha da güzel şeyler olacağına inanıyorum. Şimdi den Haccınız mübarek olsun Allah kabul etsin diyorum. İnşallah sağ salimen gidin gelin. Tekrar geldiğiniz zamanda burada dualarınıza devam edin diyorum. Allah razı olsun. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum? Dedi.                   

 

İl Müftüsü Cemalettin Bal ise yaptığı konuşmada Hacı adaylarına uyarıda bulunarak Mekke ve Medine´de yapacakları ibadetler konusunda şunları söyledi ? Mukaddes bir yolculuğa çıkıyoruz. Seyahat etmiyoruz. Turizm yolculuğuna gitmiyoruz. Tarihi eser görmeye gitmiyoruz. Allah´ın davetine icap ederek gidiyoruz. Bunu unutmayalım. Mekke-i Mükerremeye gittiğimiz zaman ne yapacağız Vaktini tavaf ile geçir. Her gün bir tavaf yap. Sıhhatin yetiyorsa 3 tavaf yap. Fakat dilini, gözünü, elini ve ayağını haramdan uzak tut. Her zaman La ilahe İllallah dilinden düşürme. O zaman inşallah arlanıp, durulanıp, paklanıp geleceksiniz.? dedi. Müftü Bal Medine-i Münevvere de yapacakları işin ise 5 vakit namazı efendimizin Mescidi nebevisinde kılmak olduğunu söyledi. Müftü Bal ? Sakın unutmayın nerede olursanız olun bu yolculuğa çıktığınız zaman Allah el açıp dua edin. Allahtan isteyelim ama ne için? Evladımız için, torunumuz için, oğlumuz için, kızımız için, ülkemiz için milletimiz ve vatanımız için devletimiz için dua ediniz. Bizler burada sizlerin orada yapacağınız dualara muhtacız. Çünkü orada dualar kabul olur? Dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından dua edildi ve hacca gidecek adaylar gözyaşları içinde yakınları ile vedalaştı. Daha sonra otobüse binen hacı adayları, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli