Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

18 mart Zafer Bayramı Etkinlikleri Yapıldı

18 mart Zafer Bayramı Etkinlikleri Yapıldı

18 Mart Zafer Bayramı Etkinlikleri Yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103. yıldönümü 

Aksaray´da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
Aksaray Şehitliğinde düzenlenen törende Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylendiği törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kanber Demir Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İsmail Oymak yaptı. Oymak; Çanakkale Zaferinin Türk savaş tarihine altın harflerle yazıldığını söyledi. 
Çanakkale Zaferi kolay elde edilmediğini ifade eden Oymak; Türk milletinin Anadolu´daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olduğunu söyledi. Oymak konuşmasında: ?Çanakkale cephesinde verilen mücadele yalnızca Türk tarihini değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecededir. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş, paylaşım heveslerini yıkmış, yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir? dedi. 
Öğrencilerin Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirleri okuduğu törende Vali Aykut Pekmez Şehitlik defterini imzaladı. Vali Pekmez burada yaptığı konuşmasında; vatanı fedakarca korumak adına canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri minnetle yad ettiklerini söyledi. 
Çanakkale Zaferi´nin, Anadolu topraklarındaki bin yıllık varlığı bitirilmek istenen milletin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade eden Pekmez, şöyle konuştu: "Bugün Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103. Yıl Dönümü nedeniyle yine şehitlerimizin huzurundayız. Bu kutsal topraklarda var olmanın ve huzur içinde yaşamanın bedeli her zaman ağır olmuştur. Milletimizin şanını, şerefini, onurunu ayakta tutabilmek, dünyada eşi benzeri görülmemiş fedakârlıklar yaparak ve binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki, millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, hak ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin, istiklal ve istikbalimizi korumadaki kararlılığımızı, iman gücünün, vatan sevgisinin bir kez daha tespit edildiği büyük bir kahramanlık destanıdır.? dedi.
Şehitler için saygı atışının yapıldığı törende, Vali Pekmez, protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Kuran-ı Kerim okunması ve edilen duanın ardından tören sona erdi. 
Buradaki törene şehit yakınları ile gaziler, Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Alay Komutan Vekili Askerlik Şubesi Başkanı Albay Mehmet Vurmaz, kamu kurumları yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 
-Şehit aileleri ve yakınları ile gaziler onuruna öğle yemeği verildi. 
Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi ile birlikte ev sahipliği yaptığı yemek programında şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. 
Şehitlerin emaneti aileleri ile gazilere devlet ve milletin her zaman sahip çıkacağını ve her zaman yanında olacağını kaydeden Vali Pekmez; şehitlere Allah´tan rahmet dileyerek gazilere sağlıklı bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu. 
Yemek programında Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce sosyal ekonomik destek programından desteklenen çocuklar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren çocuklara hediyeleri Vali Aykut Pekmez, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ tarafından verildi. 
Şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından program sona erdi.



9 günlük tatilde hava rekoru!
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
3 ilçe, 4 beldede seçimler yenilenecek
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Ticaret bakanlığı açıkladı... Üçüncü ülkelerin ürününe bile geçit yok!
Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,58% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2477,79% -0,20
  • Ç. ALTIN

    4144,26% 1,43
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli