Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

17.04.2018 Aksaray Valiliği Haberleri

17.04.2018 Aksaray Valiliği Haberleri

17.04.2018 Aksaray Valiliği Haberleri

42. Turizm Haftası Kutlamaları

Vali Aykut Pekmez: ?Aksaray´ımızın turizmde hak ettiği payı alması noktasında her türlü gayreti gösteriyoruz?Aksaray Valisi Aykut Pekmez 42.Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve turizm sektör temsilcilerinden oluşan heyeti Valilik makamında kabul etti.

Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri hakkında Vali Pekmez´e bilgi verdi.Turizmin, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer aldığını kaydeden Vali Pekmez; Turizm denilince sadece deniz, kıyı turizmi akla gelmemesi gerektiğini tarih, kültür ve inanç turizminin de çok önemli olduğunu belirtti.

Aksaray´ın tarihin en eski dönemlerinden günümüze değin bütün çağ ve dönemlerin en güzel örneklerinin görüldüğü, kültürel ve turistik potansiyeli çok yüksek olan bir turizm şehri olduğunu vurgulayan Vali Pekmez; ?Aksaray´ımızın sahip olduğu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alması noktasında Valilik olarak her türlü gayreti göstermekteyiz? dedi.Sektör temsilcileri ile bir süre görüşerek görüş alışverişinde bulunan Vali Aykut Pekmez; ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Turizm Haftasını kutladı.

İşkadınları derneğinden Vali Pekmez´e ziyaret

Aksaray´da iş kadınları tarafından kurulan ?İşte Kadın, Güçte Kadın´ Derneği Başkanı Deniz Oruç Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti.Oruç ile beraberinde iş kadınlarından oluşan dernek yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Vali Pekmez; dernek başkanı Oruç´tan bilgi aldı.Oruç; dernek bünyesinde iş kadınlarının bulunduğunu belirterek kuruluş amaçlarının iş kurmak isteyen kadınlara yol göstermek, destek olmak olduğunu belirtti. Kısa süre önce kurulan derneğin kadınlardan büyük ilgi gördüğünü anlatan Oruç; iş hayatına atılmak isteyen kadınlara yönelik faaliyetler gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Ziyaretleri nedeniyle Oruç ve dernek yönetim kurulu üyesi kadınlara teşekkür eden Vali Pekmez derneğin hayırlı olması dileğinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

Aksaray´da Yöresel Yemekler Yarıştı

Aksaray´da yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla geleneksel hale getirilen Yöresel Yemek Yarışmasının 4.´sü düzenlendi. Yarışmaya 41 yarışmacı 60 farklı yemek ve tatlı çeşidi ile katıldı.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Aksaray Kültür Evi bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada, Aksaray´a özgü 39 yemek ve 21 tatlı jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte yöresel yemek ve tatlıların yarıştığı standları gezerek yarışmacılardan bilgi aldılar.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan yaptığı konuşmada, medeniyetlerin kültüründe yemeklerinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Doğan; yöresel yemekleri yaşatmak istediklerini belirterek Aksaray´ın yemek kültürüne dair yaptıkları çalışmayı tamamlayarak kitap haline getirdiklerini söyledi.

Jüri üyeleri 41 kişinin katıldığı iki kategoride değerlendirilen yarışmada, lezzet ve sunumu, ad ve tarifine uygunluk ile renk ve koku konularında değerlendirme yaparak puanlama yaptı.

Yarışma sonunda "Tavuk Dolması" adlı yemeğiyle Hatici Dilek yemek kategorisinde 1. Oldu. ?Çömlek Kebabı´ ile Ulviye Taneri 2.,?Noğay Göbetesi´ ile Neziha Kara 3. Oldu. Yemek kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyeleri Vali Aykut Pekmez tarafından verildi. Vali Pekmez yarışmanın jüri üyelerine de katkıları nedeniyle plaket verdi.

Tatlı kategorisinde ise "Sarığı Burma" adlı tatlısıyla Neslihan Talay 1´inci oldu. ?Pekmezli Bal Kabaklı Kurabiye´ ile Fatma Bora 2.,?Kalbura Bastı´ ile Melek Meltem Turga 3. oldu. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıda tatlı kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyelerini verdi.

Yarışmada mansiyon, en iyi sunum dalında dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyeleri ise Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Güzelyurt Kaymakamı Mehmet Göze, Ortaköy Kaymakamı Fatih Görmüş, Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan tarafından verildi.

Özel bir anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde yufka açarak börek yaptı. Öğrenciler yaptıkları böreklerden Vali Aykut Pekmez ve protokol üyelerine ikram etti.

 



Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli