Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

17.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

17.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

17.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

17.04.2018 Aksaray Belediye Haberleri

Başkan Yazgı´dan Şampiyon Bayan Takıma Övgüler Yağdı

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Liginden Şampiyon olarak 2. Lige yükselen Aksaray´ı başarıyla temsil eden Aksaray Hasandağı Spor Kulübü Bayan Takımı Aksaray´da coşkuyla karşılandı.Şampiyon Bayan sporcular ve Teknik heyet ile yöneticiler 15 Temmuz Milli İrade Meydanında taraftar grupları tarafından meşaleler ve müzik eşlinde coşkuyla karışılandı.Meydanda yapılan şölenin ardından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından Şampiyon sporcular onuruna akşam yemeği düzenlendi.

Şampiyonluk kutlama yemeğine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, kızı Berre Yazgı, Kulüp Başkanı Arif Mutlu, Başkan Yardımcısı Mustafa Baykan, yönetim kurulu üyeleri Harun Atalay, Dilek Eyüpoğlu, Aysun Akkurt, Teknik Direktör Osman Yatkın, Antrenör Hasan Hüseyin Kılınç ile 30 kişilik bayan futbol takımı oyuncuları ile aileleri katıldı.

?Öncelikle hepinizin alınlarından öpüyorum Sizlerle gurur duyuyorum? diyerek sözlerine başlayan Başkan Yazgı ? İşin başından beri çok iyi çalıştınız ve çok güzel mücadele ettiniz. Sezon başından beri yüreğimiz sizlerle beraberdi. Kendi gayretlerinizle kendi bilek gücünüzle ikinci lige yükseldiniz. Bu çok büyük ve muhteşem bir başarı. Ben Şehrim adına hepinize Teşekkür ediyorum. Sizler bizim gururumuzsunuz. Bundan sonrada hep yanınızdayım. Sizlere 2 ligde de başarılar diliyorum.?şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bayan Futbol Takımın Kaptanı Meltem Solaker, Başkan Yazgı´nın kızı Berre Yazgı´ya üzerinde ismi yazılı forma hediye etti.

Başkan Yazgı´dan Öğrencilere Altın Değerinde Öğütler

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Kariyer Günleri kapsamında Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi´nde öğretmenler ve öğrencilerle buluşarak gelecek ve kariyer planlaması hakkında söyleşi gerçekleştirdi.Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşi programına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı, Okul Müdürü Ramazan Ünal Çokkayışlı, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.Tarihi çok sevdiğini ifade eden Başkan Yazgı, konuşmasında, Fatih Sultan Mehmet, Piri Mehmet Paşa, Leonardo diser Piero da Vinci, Jules Verne ve Dünyaca ünlü fizikçi Mıchıo Kaku´dan bahsederek öğrencilere tarih ve gelecekle ilgili çok önemli bilgiler aktardı.

Konuşmasında Aksaray´ın yetiştirdiği önemli devlet adamlarından bahseden Başkan Yazgı ?Tarihi çok seven bir insanım. Özellikle ülkemizi çok ileri noktalara götüren büyüklerimize önem veriyorum. 2. Kılıçaslan´ın burayı nasıl imar ettiğini ve bunu yaparken hayatında onu nelerin büyük noktalara getirdiğini çok iyi takip eden biriyim. Yine aynı şekilde Piri Mehmet Paşa strateji uzmanıdır. Kanuni ve Yavuz döneminde sadrazamdır. Yani dünyanın en büyük devletinin 2. Adamıdır ve bu adamın yetişme tarzını hayat hikâyelerini ve dünyaya bakışlarını incelediğinizde aslında kendimizden de çok mükemmel örnekler olduğunu bir kere daha görmekteyim. Niye? Özellikle bu isimleri söyledim, çünkü ikisinin de yetiştiği noktalar Aksaray´dır. Aksaray´ın böyle bereketli ve güzel toprakları var.? şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı ? Bu anlattığım insanların hepsinin ortak özelliği hepsi hayal kuruyor. Hepsinin ideali var. Hedefi var. Bir kere hayatınızda idealiniz ve hedefiniz yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Olduğunuz yerde kalır bir santim dahi ilerleyemezsiniz. Hayaliniz büyük olsun. Korkmayın. Ben belediye başkanı olmadan önce belediye başkanlığının hayalini kuruyordum. Başkan olduğum zaman ne tür projeleri hayata geçireceğimin hayallerini kuruyordum. Bu hayallerim var ki onun için bu çalışmaları yapıyorum. Bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim. Sizler hayatınızda birçok insanı tanıyacaksınız o insanlardan verimli olanlarla oturup konuşun. Değerlendirmelerinizi onlarla yapın. Sizin hayatınıza yön verecek size gelecekle ilgili yaşamınızla ilgili, toplumla ilgili sizlere güzel örnekler sunabilecek insanlarla oturup sohbet edin onlarla konuşun.

Başkan Yazgı, bizler belediye olarak birçok imkânları sunmaya çalışıyoruz. Sizlerin yerine gelecek olan küçük kardeşlerinizi yetiştirmek için yeni yapacağımız projeler var. Bu projede robotik kodlama dediğimiz bir kodlama var. Çocuklarımıza bunların eğitimlerini vereceğiz. Bilimsel anlamda ne tür faaliyetler yapabiliriz bunların üzerine eğiliyoruz. Onun dışında okuma gruplarımız var. Orada bir yazarın birçok kitabını okuyarak o yazar hakkında fikirlerinizi düşüncelerinizi geliştiriyorsunuz. Mutlaka öyle toplantılara katılmanızı isterim. Önce bilim, önce akıl, önce mantık ama bunu da sizlere tamamlayacak olan tabi ki dinimiz. Bunu da Allah rızası için doğruyu anlatan insanlardan öğrenmenizi çok isterim. Elimizde Kur´an´ımız var. Hadisimiz var. Bunları doğru olarak okuyup hayatımıza yön verecek şekilde kendimizi geliştirirsek zorda kaldığınız da size yardımcı olacak Allah´tır. Hepimizin hayatında zorluklar olmuştur. Ama bir elimizde Kur´an bir elinizde Allah´a iman olduktan sonra sizi hiç kimse kandıramaz ve yanlış yola saptıramaz. Lütfen geleceğinizi nasıl şekillendireceğinizi öğrenin.?Yapılan konuşmanın ardından Okul Müdürü Ramazan Ünal Çokkayışlı Kariyer Günlerinde öğrencilere aktardığı çok değerli bilgilerden dolayı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya Teşekkür plaketi verdi.Başkan Yazgı ise başarılı olan öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Başkan ?Halk Günü´nde Vatandaşları Dinledi

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Salı günleri gerçekleşen halk gününde, yine vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.Halk günü münasebetiyle kendisiyle görüşmek isteyenleri makamında kabul eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediyenin tüm imkânlarının vatandaşın emrinde olduğu belirtti.Vatandaşlardan gelen istek ve talepleri Başkan Yazgı, vatandaşlardan gelen istek ve talepleri çözüme kavuşması için ilgili birimlere talimat verdi.Başkan Yazgı, halkın memnuniyet derecesini artıran ?Halk Günü? toplantılarının devam edeceğini açıkladı.

Aksaray Fettah Can´la

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kahraman Mehmetçiğimize moral vermek için Hatay´a giden Fettah Can´ın 13 Mayıs´ta vereceği konser, CHP´li bir Belediye tarafından iptal edilmişti.Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı; Fettah Can´ın, 13 Mayıs´ta Gençlik Parkı açılışında sahneye çıkacağını duyurdu.Başkan Yazgı, açıklamasında Mehmetçiğe destek vermek maksadı ile Hatay´a giden sanatçıların arasında yer alan Fettah Can´ın CHP´li bir belediye tarafından konserinin iptal edildiğini söyledi. Bu durumun kabul edilemeyeceğini, Can´ın ve diğer sanatçıların Mehmetçiğe destek için orada bulunduğunu ifade eden Başkan Yazgı, ?Sanatçılar özgür ruhlu insanlardır. Sanatçılarda her zaman milli ve dik duruşunun bulunması lazım. Memleket ve millet meselesi olunca her türlü şeyi bir tarafa atarak memleketi ve milleti için bir noktada duruş sergilemesi bizler için önemlidir. CHP´li bir belediyenin bu şekilde almış olduğu kararı doğru bulmuyoruz. Biz bu sanatçımızı mili ve dik dik duruşundan dolayı ve Cumhurbaşkanımızın yanında yer alarak Mehmetçiğimize destek vermesinden dolayı yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz.?

Aksaray´da 13 Mayıs´da konseri iptal edilen Sanatçı Fettah Can´ı aynı gün Aksaray´da düzenlenecek programda ağırlayacaklarını belirten Başkan Yazgı, ?Biz, 13 Mayıs´da ilimizde gençlik parkının açılışını gerçekleştireceğiz. Bu açılışta da sanatçımız Fettah Can´ı konuk edeceğiz. Biz, ordumuzun, milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olan sanatçımızdan tutunda bütün kesimlere varıncaya kadar onların yanındayız.? dedi.

 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı