Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

16.04.2018 Aksaray Belediyesinden Haberler

16.04.2018 Aksaray Belediyesinden Haberler

16.04.2018 Aksaray Belediyesinden Haberler

Yavuz Sultan Selim Mahallesinde Satı Kaplama Zemin Hazırlık Çalışmaları Başladı

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yavuz Sultan Selim mahallesinde su ve kanalizasyon alt yapısı biten yerlerde sati kaplama için zemin hazırlıklarına başladı.Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri alt yapısı biten bölgelerde asfalt ve sati kaplama çalışmalarına hız verdi.Yavuz Sultan Selim Mahallesi sakinleri yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ ya ve çalışmaları gerçekleştiren personele kendilerini tozdan, topraktan ve çamurdan kurtaracağı için teşekkür etti.

Başkan Yazgı ve Eşi Hasibe Yazgı, Atatürk İlkokulunda Gezi ve İncelemede Bulundu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı ve TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt ile birlikte Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek, Okul Müdürünün kendi imkânlarıyla yapmış olduğu atölyeleri ve faaliyetlerini yerinde inceledi.Atatürk İlkokulunda sadece öğrencilere eğitim vermekle kalınmıyor. Veliler için Biçki dikiş, iğne oyası ve rölyef kursları da açıldığını ifade eden okul müdürü Recep Çelen, bununla kalmayıp okul bahçesinde doğal tarım yaptıklarını ve her gün 20 öğrenciye kahvaltı verdiklerini, ayrıca askıda elbise uygulaması ile ihtiyaç sahiplerinin giysi ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, okullarının çok yönlü olarak insanlara hizmet verdiğini kaydetti.

Başkan Yazgı ve eşi Hasibe hanıma okuldaki atölyeleri gezdiren Okul Müdürü Recep Çelen, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.? Okulumuzda iki adet velilerimize yönelik kurs var. Bu kursların birisi biçki dikiş diğeri iğne oyası kursu. Ayrıca bu kurslarda rölyef çalışmaları da yapılmaktadır. Kurslar bir atölye niteliği kazanmış olup üretilen ürünler pazarlanmaktadır. Böylece öğrenci velilerimiz hem meslek öğrenmiş hem de aile bütçesine katkıda bulunmuş oluyorlar. Sabah çocuğuyla okula gelen veli kurslarda ürettim yapıyor çocuğu derse gidiyor. Bu kurslar halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından tahsis edilen kurs öğretmenleri nezafetinde yapılmaktadır. Velilerimizin ürettiği ürünlerin başka illerden ve yurtdışından müşterileri olup internet üzerinden de satış yapmaktalar.

Ayrıca okulumuzda uygulama bahçesinde doğal tarım yapılmakta olup mahalleli hem özendirilmekte hem de bu ürünlerden ücretsiz yararlanmaktadır. Okulumuz da askıda elbise uygulaması sayesinde Aksaray in diğer mahallelerinden hatta köy ve kasabalarından ilçelerinden gelen vatandaşlarımız bu giysilerin içinden ihtiyacı olanları almaktadırlar

Okulumuzda her gün kendi imkânlarımızla 20 öğrenciye kahvaltı vermekteyiz. Bu öğrencilerin bir bolumu öksüz yetim bir bölümü parçalanmış aile çocukları ve yoksul öğrencilerimizdir?Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk İlkokulunun her yönüyle örnek teşkil ettiğini ve Okul Müdürü Recep Çelen´i bu başarısından dolayı tebrik ettiğini belirterek ?Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çabalayan ve hatta okulu bir fabrika gibi üretken hale dönüştüren Okul müdürümüze, kurslara katılan değerli velilerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.Okul Müdürü Recep Çelen, okulu ziyaretinin anısı olarak Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya tablo hediye etti.

Oyun Avcıları Kafe Açıldı

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, işletmeciliğini Fatma Nur Günay´ın yaptığı Oyun Avcıları Kafe´nin açılış törenine katıldı.Küçük Bölcek Mahallesi Küçük Böcek Caddesi üzerinde yer alan Oyun Avcıları Kafe açıldı. Hem çocukların hem de ailelerin hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekan olan Oyun Avcıları Kafe´de çocukların eğitimine ve gelişimine katkı sağlayacak atölyeler yer alıyor. Çocuklar atölyelerde inşaat meslek oyunu, aşçılık oyunu, arkeolog meslek oyunu, itfaiyecilik oyunu ve doktor meslek oyunları gibi oyunlar oynayarak bilgi sahibi oluyorlar.Başkan Yazgı, açılışını yaptığı Oyun Avcıları Kafe hakkında işletmeci Fatma Nur Günay´dan bilgi aldı. İşletmenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Yazgı, atölyelerde bulunan çocuklarla yakından ilgilendi.

Op. Dr. Hasan Ateş Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi Açıldı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Op. Dr. Hasan Ateş Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezinin açılış törenine katıldı.Op. Dr. Hasan Ateş Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi Meydan Mahallesinde açıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı sağlık çalışanları, sivil toplum örgütü temsilcileri hep birlikte sağlık merkezinin açılış kurdelesini kesti.Başkan Yazgı, açılışın ardından Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezini gezdi. Sağlık Merkezi sahibi Dr. Hasan Ateş´e hayırlı olması temennisinde bulundu.

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı