Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

150 Girişimci Sertifika Aldı

150 Girişimci Sertifika Aldı

150 Girişimci Sertifika Aldı

İŞKUR ? TSO ? KOSGEB İş Birlikteliğinde 150 Girişimci Sertifika Aldı

            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB iş birlikteliğine 150 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikaları dağıtıldı. Aksaray Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen sertifika dağıtım törenine İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet KOÇAŞ, KOSGEB İl Müdürü Hakan KOÇAK ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle girişimci adayları katıldı.

2018 YILINDA HEDEF 700 GİRİŞİMCİ

            İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da girişimcilik kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´ın Cumhuriyetin 100 Yıl dönümü olan 2023 hedefleri doğrultusunda ve yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Ulusal İstihdam Strateji Hedefleri ile bilhassa dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınlarımız, gençlerimiz, engelliler ve eski hükümlülere yönelik olarak istihdamlarının ve mesleki becerilerinin artırılması ayrıca girişimciliklerinin ön tarafa çıkarılması maksadıyla çalışmalarımız devam ediyor. Sadece 3 aylık süreç içerisinde 13 kursumuzda 169´u  kadın, 100´ü erkek olmak üzere toplam 318 girişimci adayımıza Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiştir. Hedefimiz yıl sonuna kadar 700 girişimci çalışma hayatına dahil etmektir.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE 50.000 TL´YE KADAR HİBE DESTEĞİ

            Ayrıca dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan ve kırsal alanda yaşayan kadın ve gençlerimize yönelik de ayrıca çalışmalarımız gerçekleşecektir. Yine eski hükümlü ve engellilere yönelik 50.000 TL kadar hibe desteğinden yararlanmaları için bir taraftan girişimcilik kursları düzenlenmekte, diğer taraftan da engelli vatandaşlarımızın bu hibe destek projelerinden faydalanmaları için Belediye ve Kaymakamlıklarımız ile işbirlikleri içerisinde ortak çalışmalar gerçekleşmektedir. Bu kapsamda 2018 yılı 2. Dönem hibe çağrısı kapsamında Aksaray ilimizde engelli ve eski hükümlü olmak üzere toplamda 75 vatandaşımız hibe desteği için müracaat etmiştir. Kırsal alanda yaşayan kadın ve gençlerimiz için 100 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi öngörülmektedir. Bir taraftan işletme mantığı iş fikri geliştirme ve egzersizleri eğitimi başta olmak üzere eğitimler verilirken aynı zamanda günlük 25 TL cep harçlığı, iş kazası meslek hastalığı ile genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden faydalanmak isteyen bütün vatandaşlarımızın Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü´ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

            Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet KOÇAŞ ise konuşmasında bu kursların önemli olduğunu İŞKUR ile iş birlikteliği içerisinde çok sayıda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu açılmıştır. Bilhassa son dönemde açılan her bitiş yeni işletmelerden ikisinin sertifikasının bu kurslar sayesinde olduğunu bu yönüyle bu kursların önemli olmakla birlikte kadın kursiyerlerin sayısının fazla olmasının umut verici bir gelişme olduğunu ifade etti. KOSGEB il Müdürü Hakan KOÇAK ile KOSGEB destekleriyle her zaman girişimcilerimizin yanındayız. İş fikirlerinin farklılık arz etmesi ve yeni iş fikirlerini önemsediklerini belirtti.



Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli