Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu´nun 2016 yılı 4. Olağan toplantısı yapıldı.

 İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu´nun 2016 yılı  4. Olağan toplantısı yapıldı.

İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu´nun 2016 yılı 4. Olağan toplantısı yapıldı.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi.İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu´nun 2016 yılı 4. Olağan toplantısı 20 Ekim 2016 tarihinde Valilik Ek Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali V. Armağan ÖNAL kurul başkanı olarak açılış konuşmasına müteakip söz alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bülent BEKİN 2016 yılında yapılan çalışmalar ve kurum faaliyetleri hakkında Kurul üyelerine bilgi verdikten sonra gündem maddelerine geçildi

27.07.2016 tarihinde yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı kararının değerlendirilmesi,

- 2016 Yılı İşgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin ve İl İstihdam Denetim Kurulunun program dahilinde yapmış olduğu denetimleri hakkında kurul üyelerine bilgi verilmiş olup, yapılan denetimler sonucu herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Denetimler mevzuatlar çerçevesinde devam edeceği,

- Engelli Kendi İşini Kurmaya Yönelik Proje Kapsamında, M. Kemal BAŞBUĞ´un ?Benim Kafem? (internet ve bilgisayar üzerine işletme) projesi görüşülmüş ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne onaylanmak üzere gönderilmesi kararına istinaden proje Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş ve onaylanmıştır. Proje sahibi M.Kemal BAŞBUĞ sözleşme imzalamak üzere İŞKUR İl Müdürlüğüne davet edildiği,

- İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde El Sanatları Alanının Dekoratif Ev Tekstili Dalı´nın kapatılması, Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Hazır Giyim Model Makineciliği Dalının açılmasına, açılması ve kapatılması planlanan alan / dallar görüşülmüş olup uygun bulunarak onaylanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teklif edilen alan / dalların açılması ve kapatılması onayı için Milli Eğitim Bakanlığına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teklifte bulunulmuştur.

- 2016 yılı İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) çalışması TÜİK tarafından belirlenen 2+ istihdamlı 380 işyerinden 356 işyeri ile 08 Nisan ? 06 Mayıs 2016 tarihleri arasından yüz yüze görüşme yapılmış 24 işyeri ise cevapsız veri girişi yapılmıştır.

- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ?Kaybolmaya Yüz Tutan Meslekler? le ilgili kurs düzenlenmesi yönünde gelen talebe istinaden yapılan araştırma sonucu Gülağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Kaybolmaya Yüz Tutan Meslekler kapsamına dahil olan Sepet Örücülüğü kursunun işbirliği kapsamında düzenlenebileceği görüşülmüş olup ilgili kurumdan başvuru yapması beklenilmektedir.

- Kadın İstihdamı Eylem Planıyla ilgili İlimizde gerekli araştırma yapılmış ve konuyla ilgili iki adet dernek tespit edilmiştir. 2017 yılından itibaren senede 1 defa olmak üzere İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantılarına davet edilecektir.

Genel olarak işsizliğin giderilmesi, istihdamın arttırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıya;

Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. M.Faruk ÖZÇINAR, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik TEZCAN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bülent BEKİN, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hatice OFLAZ, Ticaret İl Müdürü Vahit ÖZER, Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit ERTEN, İl Milli Eğitim Müdürü H.Ömer KARTAL, Esnaf ve  Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan CEYLAN, Sakatlar Derneği İl Temsilcisi Bekir KAYA Türkiye İşveren Konf.İl Temsilcisi Mahmut ÇIRAKOĞLU, Hak-İş Konf.İl Temsilci Nedim DENİZ, Gülağaç Sos.Yaşamı Gel.Aile ve Kad.Des.Der.Bşk Tülin İpek ÇETİN, Sosyal Güvenlik İl Müdür V. Mahir YILDIZ katıldı.     



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli