Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray´ın, Türkiye´de Proje 1.si Oldu

    Aksaray´ın, Türkiye´de Proje 1.si Oldu

Aksaray´ın, Türkiye´de Proje 1.si Oldu

             Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla İŞKUR tarafından dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları halinde 50 bin TL´ye kadar hibe desteğinde Aksaray rekor rakamlara ulaştı.

              Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü´ne müracaat eden 60 engelli ve eski hükümlüye 60 adet projesi karşılığında 50 bin TL´ye kadar hibe desteği verilecektir. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 81 vilayet içerisinde proje bakımından en fazla proje veren il olması nedeniyle 1. Oldu.

              Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde engelli ve eski hükümlüler için ücretsiz hizmet veren proje destek ofisi ve İŞKUR tarafından diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliktelikleri içerisinde açılan 22 uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarında engelli ve eski hükümlülere pozitif ayrımcılık yapılarak kurslarda yer verilmesi başarının önemli etmenlerinden biridir.

             Bir diğer unsur ise Aksaray Valisi ve Milletvekillerinin öncülüğünde İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve diğer kurum ve kuruluşlar ve engelli dernekleri ile iş birlikteliği bu büyük başarının sağlanmasında önemli rol oynadı
            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş konuşmasında" hiç şüphesiz ki bu büyük başarının yakalanmasında başta Cumhurbaşkanımızın talimatları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu´nun öncülüğünde; İlimizde Sayın Valimiz Aykut Pekmez, Grupbaşkanvekilimiz Sayın İlknur İnceöz, Milletvekilimiz Sayın Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, kurum ve kuruluşlarının ve engelli derneklerimizin destekleriyle ciddi bir başarı elde edildi.

            Artık engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız kendi işlerinin patronu olacaklar. Çalışma hayatının içerisinde daha güçlü bir şekilde yer alacaklar. Biz "işim de lider şehrimde değer" sloganıyla engelli ve eski hükümlü kardeşlerimizin bir taraftan kendi işinin patronu olmasına bir taraftan da şehirde değer üretmesine çaba gösterdik. Şükürler olsun Aksaray ilimizde Türkiye´de rekor denilebilecek bir başarı elde edildi. Bu sebeple emeği geçen her bir kurum ve kuruluşa, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın iş hayatında farklı sektörlerde ortaya koyacakları başarı diğer engelli ve eski hükümlü kardeşlerimiz için rol model olacaktır.

           Aksaray´da yeniden proje bakımından rekor kırılacaktır. Engelli ve eski hükümlülerimizin 2. dönem proje başvuru suresi 8 Haziran 2018 tarihinde sona erecektir. Bu sebeple uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikasına sahip engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı 50 bin TL´ye kadar verilen destek ve kendi işlerini kurmaları için İŞKUR´a bekliyoruz." dedi.
            60 PROJE 60 GİRİŞİMCİ 50.000 TL´YE KADAR DESTEK
            Aksaray ilimizde engelli vatandaşlarımız tarafından başlıca açılan işyerleri; klasik ahşap ürünleri imalatı, süt sığırı yetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı, ev yemekleri, ahşap oymacılık, tereyağı üretim ve satışı damızlık koyun yetiştiriciliği, seracılık, yufkacılık gibi mesleklerde kendi işyerlerini kurarak kendi işinin patronu oldular.

            Aksaray Valiliği, Aksaray Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından atmış engelli ve eski hükümlüye 50 bin TL´ye kadar hibe desteği dağıtım töreni ve 2. engelliler zirvesi önümüzdeki günlerde törenle gerçekleşecektir. Programda Ayrıca Ramazan ayı münasebetiyle protokolün engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın katılımlarıyla düzenlenecek iftarda;
Engelli Ezgi ve Sema gösterileri, engelliler tarafından icra edilecek olan Mehter marşları konseri, işitme engelliler tarafından mini konser ve hibe dağıtım töreni gerçekleşecektir.
               ENGELLİLER KENDİ İŞİNİN PATRONU OLUYOR.
            Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşlerini Kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları işe ve işyerlerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmak amacıyla 2018 yılı 2. dönem hibe destek başvuruları www.iskur.gov.tr adresimizden yayınlanmış olup son müracaat tarihi 8 Haziran 2018´dir.
               50.000TL HİBE DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI
            Engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları için 50 bin TL´ye kadar verilen destekten faydalanmanın önkoşulu %40 engelli raporu, İŞKUR´a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, kendi üzerinde aktif kayıtlı işyeri olmamak, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak yer almaktadır.
       Kuruluş işlemleri desteği için 3.000TL, işletme gideri desteği için 11.000TL, kuruluş desteği için ise 36 bin TL´ye kadar destek verilecektir.

 



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli